vodácký areál Praha

Prskavec a Kudějová jsou novými mistry světa!

V Londýně, na trati z Olympijských her 2012, kde Vávra Hradilek získal stříbrnou medaili se ke konci září jelo o olympijská místa do brazilského Ria a také o tituly světových šampionů. Náš oddíl měl ve startovním poli sedm lodí, které se chystaly zabojovat o ty nejcennější medaile.

12039494 705777986223257 419919256710870150 n

 

Po dlouhých třech dnech vyčerpávajících kvalifikací ve všech kategoriích konečně v sobotu došlo na madailové jízdy. Bohužel naši jediní zástupci v kategorii deblkanoistů Koplík-Vrzáň nepostoupili do semifinále, ale společně se svýmí reprezentačními kolegy si chtěli spravit chuť v závodě týmu. Ani tam to bohužel nevyšlo a obsadili konečné páté místo. 

Druhá sobotní kategorie již medaile přinesla a to hned ty nejcenější. Do finále kajakářek se probojovala Kateřina Kudějová ze čtvré pozice. Finálovou jízdu zvládla naprosto bez chyb a s odstupem více něž dvou sekund vybojovala titul mistryně světa! Svůj zlatý den završila výhrou i v závodě týmů, kde jí doplnila naše Veronika Vojtová.

Nedělní program tvořili rovnou tři kategorie. Bohužel v kategorii singlkanoistů se nedařilo Stanislavu Ježkovi, který obsadil konečné 30. místo po obdržení padesátivtěřinové penalizace. V neolympijské kategorii singlkanoistek jsme měli zastoupení v mistryni světa z roku 2011 Kateřině Hoškové. Kateřina se po výborné jízdě musela sklonit pouze před uměním fenomenální Jesici Foxové a získala tak krásnou stříbrnou medaili. Medaili stejné hodnoty následně přidala se svými kolegyněmi v kategorii týmů.

Poslední a tradičně nejnabitější kategorie kajakářů slibovala na náročné technické trati skvělé výkony. Do finále se klidnou jízdou probojoval Jiří Prskavec. Ve finále zvolil svojí klasiku a jízdu naprosto odpálil. Bezchybné, těsné a rychlé průjezdy mu přinesly titul mistra světa, který následně doplnil s Vávrou Hradilkem i titulem v týmové soutěži. Závodníci USK Praha znovu dokázali, že jsou oporou národního týmu a každoročně vozí z těch největších akcí cenné kovy.