vodácký areál Praha

Veleúspěšné mistrovství pro naše jezdce

Vodácký svátek. Tak je často označováno vypouštění vody z Lipenské přehrady pro všechny druhy plavidel. Tuto možnost si nikdy nenechají ujít raftaři, sjezdaři, široká vodácká veřejnost z Čech i okolních států a samozřejmě také slalomáři. Ti si to znovu po dvou letech na nejtěžší přírodní trati rozdali o mistrovské tituly. Na Lipně se s výjimkou bronzového medailisty z Ria Jiřího Prskavce sešla celá slalomová špička a opravdu se bylo na co dívat.

13995417 10154925088636729 2747372865776289022 o

Jako první tradičně do závodu vstoupili singlkanoisté a hned se postarali o největší překvapení závodu. Dva závodnici totiž dokázali ve finále zajet nachlup stejný čas a poprvé v historii slaví mistrovský titul dva závodnici dohromady. Novými mistry se stali Lukáš Rohan a olympionik Vítězslav Gebas oba z USK Praha. Pro třetí místo si dopádloval jejich oddílový kolega Stanislav Ježek.

Singlkanoistky potvrdily stoupající úroveň této mladé kategorie a pro titul si výborným výkonem dojela Tereza Fišerová z Roudnice nad Labem, před Janou Matulkovou z Dukly Brandýs a třetí místo si připsala naše nejzkušenější závodnice z USK Praha Kateřina Hošková.

V kategorii deblkanoistů dali olympionici Kašpar se Šindlerem znovu všem vědět, kdo aktuálně vládne v této disciplíně. S pohodlným náskokem si dojeli pro titul před svými tréninkovými kolegy z Dukly Brandýs. Třetí místo obsadila posádka Koplík-Vrzáň.

Kajakáři potvrdili vysokou úroveň této kategorie a v těsném souboji si pro svůj první mistrovský titul dopádloval Ondřej Tunka o 14 setin před stříbrným Vítem Přindišem, oba jsou zástupci USK Praha. Přindiš tak neúspěšně útočil na svůj třetí titul v řadě. Bronz si do své sbírky přidal závodník Dukly Brandýs Zdeněk Ornst. Vávra Hradilek ve vyrovnaném závodě dojel pátý.

Mezi kajakářkami se o titul přihlásila olympionička Kateřina Kudějová z USK Praha, před Karolínou Galuškovou ze Sušice a třetí Veronikou Vojtovou. Vojtová titul slavila v minulém roce a tentokrát se musela poklonit před svojí oddílovou i tréninkovou parťačkou.

Reprezentační tým slalomářů čeká o víkendu čtvrtý závod světového poháru v pražské Troji. Po olympijské pauze se tak rozbíhá druhá část této prestižní série, jejíž vyvrcholení bude týden poté ve slovinském Tacenu.

Výsledky MČR ve vodním slalomu 2016:

http://www.results.cz/results.php?lang=¶m=16111S101

Výsledky MČR ve slalomu družstev 2016:

http://www.results.cz/results.php?lang=¶m=16110S201