vodácký areál Praha

Kajakář Přindiš skončil druhý v celkovém hodncení SP

Poslední závod a zároveň poslední šance získat body do žebříčku celkového hodnocení světového poháru pro rok 2016. Ve slovinském Tacenu se odehrál finálový závod, který je již tradičně dvojnásobně ohodnocený. Pro české barvy po veleúspěšné Troji dopadnul velice smolně.

14305309 1781765415415053 3793307135140768715 o

Organizátoři velice zariskovali a víkend před závodem začali přestavovat spodní část tratě. Bohužel se první pokus nevydařil a následné opravy velice ovlivnily možnost tréninku na trati. První oficiální tréninky byly umožněny až ve středu v brzkých ranních hodinách. Těch využil téměř kompletní český tým a někteří dokonce zvolili variantu hned od šesté ranní.

Do závodu vstupoval jako vedoucí muž celého žebříčku kajakář Vít Přindiš, druhý těsně za ním Ondřej Tunka. Čtvrtou pozici držela posádka Karlovský-Jáně a šestý byl Tomáš Rak. Šancí na medailové umístění v celkovém pořadí měla Česká republika hned několik.

Bez větších potíží postoupili všichni naši favorité z kvalifikace do semifinálových bojů. Při semifinále singlkanoistů, však znovu došlo k odtržení části nového betonového břehu. Trať se v tu chvíli stala velmi nebezpečnou a závod byl v tu chvíli přerušen. Po chvíli se Jury rozhodla v závodu pokračovat na trati zkrácené na pouhých čtrnáct branek, z toho pouze čtyři protivodné.

Na takto specifické a krátké trati se našim závodníkům nezadařilo. Ani jeden ze singlkanoistů a kajakářů nepostoupil do finále. Nejlépe skončil patnáctý Lukáš Rohan a šestnáctý Vít Přindiš. V sobotním finále se představila jediná česká zástupkyně a to singlkanoistka Tereza Fišerová, která závod dokončila na sedmém místě.

Nedělní finálový blok přinesl hned dvě finálové účasti o které se zasloužili posádky Karlovský-Jáně a Koplík-Vrzáň. Kluci předvedli velice dobré výkony, ale museli se bohužel spokojit s pozicemi až za stupni vítězů. Čtvrtí dojeli Karlovský-Jáně a hned místo za nimi posádka Koplík-Vrzáň.

V celkovém pořadí se však český vodní slalom dočkal stupňů vítězů. Pro druhé místo si došel kajakář Vít Přindiš, který tak zopakoval své umístění z roku 2014. Čtvrtí skončili deblkanoisté Karlovský-Jáně a pátý kajakář Ondřej Tunka.