vodácký areál Praha

Začátek mezinárodní sezóny je tady!

Konečně se všichni vodní slalomáři dočkali prvních závodů. Nejedná se však o akci lokálního měřítka, ale rovnou o závod ICF World Ranking Race ve Slovinském Solkanu. Tradiční akce napoví, kdo byl jak důsledný v přípravě a učinil přes zimní závodní pauzu největší pokrok.

Na startu samozřejmě nemohou chybět ani závodníci USK Praha, kteří se do Slovinska vydali v početném zastoupení. Na kajaku mužů to jsou Vavřinec Hradilek, Vít Přindiš, Vilém Kořínek a Josef  Žížala. Za ženy se představí Veronika Vojtová, Kateřina Dušková a Eva Říhová, která nás bude reprezentovat také v kategorii C1ženy. Do Slovinska se vydal pouze jediný singlíř z našeho klubu a to Vojtěch Malý.

Závody startují v sobotu 5. dubna kvalifikačními jízdami všech kategorií. V neděli se pojede semifinále a deset nejlepších si to v každé kategorii rozdá o vítězství a cenné body do mezinárodního žebříčku. Výsledky závody můžete sledovat online a nezapomeňte nás sledovat také na Facebooku!!!

Před samotným závodem je však důležité kromě poctivého tréninku i trochu zrelaxovat a proto jsme uskutečnili pěší výlet na 609m vysoký vrchol Sabotin. Sabotin tvoří hranici mezi Slovinskem a Itálií a sloužil také jako obraný bod při válce. Posuďte sami jak jsme se měli:-)